Tak naprawiają u Korczyka

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andrzej1962
    L&K
    • 2010
    • 1306
    • Octavia III combi (5E5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Voit
    ...Chyba właśnie jesteśmy świadkami sytuacji, w której ASO Korczyk kolejny raz strzela sobie w stopę...
    A ja mam wrażenie, że tonący brzytwy się chwyta. Radca chyba za dużo ogląda i słucha wypowiedzi polityków, zwłaszcza jednej partii, bo oni przy każdej nadarzającej się okazji straszą sądami, które i tak mają co robić. A tak na marginesie to po co powstała idea forum? Po to abyśmy wszyscy nawzajem kadzili i chwalili min. ASO?! Nawet jak spier.............. robotę to należy pisać" ach przytrafiło im się no może trochę mnie olali ale pewnie następnym razem jak do nich pojadę będzie OK" Jak na razie nie spotkałem się z obrazami pod adresem kierownictwa czy pracowników że są tymi a nie tymi. Nazwanie kogoś ch.. mechanikiem, czy że jest do mechanikiem do dupy oznacza IMO jego fachowość. Poza tym takie podmioty jak ASO same sobie zapracowują na taką czy inną opinię. Jeszcze się nie spotkałem z takim stwierdzeniem, że wszystkie ASO wszystkich marek samochodów są do dupy lub źle podchodzą do klienta. Czarne owce zdarzają się tak jak wszędzie. A to czy ktoś będzie czarną czy białą owcą w dużej mierze zależy od niego samego.

Komentarz

• Lashlo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1455

Grubo :-)

Komentarz

• suchy
        Rider
        • 2009
        • 682

Zamieszczone przez radca_prawny
        Nie wdając się w nie mające większego sensu dywagacje wskazuję jedynie, że Pan Jacek Korczyk chciał umówić się na spotkanie z Klientem ( osobą ukrywająca się pod Nickiem namo) celem omówienia sprawy i dokonania oględzin pojazdu. To Klient odmówił….Dlaczego ? Być może ma świadomość tego , ze uszkodzenie to nie jest wynikiem nieprawidłowej naprawy jego pojazdu przez ASO.
        Może poprostu nie ma ochoty na kolejne naprawy, które to mogłyby jeszcze bardziej pogorszyć stan samochodu? Ja się nie dziwie, wielu użytkowników tego jak i innych forum świadomie rezygnuje z usług ASO na rzecz bardziej fachowego podejścia do napraw, klienta co skutkuje lepszym samopoczuciem psychicznym użytkownika, który to nie musi przychodzić na odbiór samochodu z rzeczoznawcą, czy żyć ze świadomością nie kończącej się naprawy.
        Było, minęło:
        RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• PAOLO ESCO
          RS
          • 2009
          • 6626
          • Volkswagen
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

To Klient odmówił….Dlaczego ?
          :arrow:
          Zamieszczone przez suchy
          Może poprostu nie ma ochoty na kolejne naprawy, które to mogłyby jeszcze bardziej pogorszyć stan samochodu?
          zwłaszcza przez przez to ASO które jak on twierdzi źle wywiązało się z powierzonej im naprawy. Ja się jemu nie dziwię :P

Zamieszczone przez suchy
          wielu użytkowników tego jak i innych forum świadomie rezygnuje z usług ASO na rzecz bardziej fachowego podejścia do napraw, klienta co skutkuje lepszym samopoczuciem psychicznym użytkownika, który to nie musi przychodzić na odbiór samochodu z rzeczoznawcą, czy żyć ze świadomością nie kończącej się naprawy.
          - to tak jak ja - mój samochód nie zobaczy już nigdy ASO :szeroki_usmiech

... a tak na marginiesie - kiedyś jak byłem dzieciakiem straszyli nas BUKĄ z Muminków ... a teraz :haha:
          PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Borsuk2
            L&K
            • 2010
            • 1203

... a tak na marginiesie - kiedyś jak byłem dzieciakiem straszyli nas BUKĄ z Muminków ... a teraz :lol: :wink:
            no co Ty, kiedyś to się straszyło czarną Wołgą.
            Fajna stronka

Komentarz

• abc_rlz.
              Rider
              • 2009
              • 261

No to teraz nic nie wypada tylko usunąć swój profil z forum , bo tak naprawdę to nam już nic nie można.
              Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
              Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
              Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
              Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

abc_rlz., i zablokować IP.
                bkc+dsg

Komentarz

• winni77
                  RS
                  • 2009
                  • 2183
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nawiązując do drugiej części pierwszej wypowiedzi Pani radca_prawny, proponuję się zapoznać z art. 190§ 1 k.k.

Pozdrawiam
                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• andrzej1962
                    L&K
                    • 2010
                    • 1306
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Tak dla wiadomości Pani "radca prawny". Odnośnie obchodzenia się z klientami Pani pracodawcy proponuję trochę poszperać forum, może dowie się Pani innych ciekawych rzeczy.

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

andrzej1962, lepiej nie bo gdzie oni znajda taki sąd gdzie pomieści tylu pozwanych na raz :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Salvatore
                        Rider
                        • 2008
                        • 282

Zamieszczone przez suchy
                        osobą ukrywająca się pod Nickiem namo
                        Pisze to osoba ukrywająca się pod nickiem radca_prawny...

Komentarz

• baca10
                          RS
                          • 2009
                          • 6225

Zamieszczone przez Salvatore
                          Zamieszczone przez suchy
                          osobą ukrywająca się pod Nickiem namo
                          Pisze to osoba ukrywająca się pod nickiem radca_prawny...
                          Łapiemy za słowa :diabelski_usmiech

Komentarz

• Andrev3
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 6116

Przecież to jakaś masakra jest.
                            Ale fakt tez jest taki, że namo nic się nie wypowiada w tym temacie... może warto by było ustosunkować się do tego co Pani radca_prawny napisała.
                            Nie bądźmy w gorącej wodzie kąpani.
                            Znamy nasze zdanie na temat tego ASO. Ale czasami może być inaczej.
                            Sam pracuję w ASO i wiem jak to wygląda od podszewki...
                            I nikogo nie chcę tym postem obrazić ani urazić i nie trzymam żadnej ze stron, żeby nie było
                            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• abc_rlz.
                              Rider
                              • 2009
                              • 261

Zamieszczone przez djczas
                              andrzej1962, lepiej nie bo gdzie oni znajda taki sąd gdzie pomieści tylu pozwanych na raz :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

co racja to racja :szeroki_usmiech
                              Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
                              Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
                              Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
                              Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

Andrev3, Ale ty wciskasz nowy szrot :P:P:P a nie lakierujesz go ani naprawiasz, ale co racja to racja tyle że tu chodzi o to że ktoś sie poczuł dotknięty że na nim psy sie wiesza chodzi głównie o nazwisko. Niestety ASO Korczyk kolejny raz zamiast że tak powiem przyjąć na klatę i spróbować odbudować relacje z klientami woli strzelić sobie w stopę po raz kolejny i za każdym razem używa coraz większego kalibru to tak jakby strzelając do komara z armaty.

Jak Pani Radca Prawny chce to ja mogę pomóc w odbudowie marki

Komentarz

• Andrev3
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 6116

djczas, ja wszystko rozumiem ale musimy poczekać na stanowisko namo.
                                  Nie róbmy linczu na kimś nie znając zdania obu stron.
                                  Co do ASO Korczyk, to prawda, że mają nienajlepsze zdanie na naszym forum. Ale na pewno będą osoby które sa zadowolone z ich obsługi...
                                  Kij ma zawsze dwa końce, chyba że jest to proca to trzy
                                  RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

Andrev3, lincz nie jest za kolege nano tylko za całokształt podejścia do sprawy
                                    to tak jak z PZU i szkoła pod żaglami gdzie sie wypieli i twardo obstawali przy swoim że sie odszkodowanie nie należy aż w końcu ktoś pomyślał i wypłacili wszelkie koszta ale jakim kosztem kampania wizerunkowa kosztowała PZU 200 mln zł i dalej muszą nadrabiać a mieli zapłacić coś koło 3 mln zł za wszystko a tak chcili przyoszczędzić i teraz płaczą kilka głów sie za to posypało

Komentarz

• kropeck
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2319
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez djczas
                                      Andrev3, lincz nie jest za kolege nano tylko za całokształt podejścia do sprawy
                                      to tak jak z PZU i szkoła pod żaglami gdzie sie wypieli i twardo obstawali przy swoim że sie odszkodowanie nie należy aż w końcu ktoś pomyślał i wypłacili wszelkie koszta ale jakim kosztem kampania wizerunkowa kosztowała PZU 200 mln zł i dalej muszą nadrabiać a mieli zapłacić coś koło 3 mln zł za wszystko a tak chcili przyoszczędzić i teraz płaczą kilka głów sie za to posypało
                                      Staszku. Niestety to co mówisz, to takie TVN'owskie podejście do tematu, czyli z igły widły.
                                      Pracowałem tam i rozmawiałem z ludźmi, którzy odpowiadali za temat. Kwota odszkodowania jaką PZU ubezpieczało była jasno opisana na polisie i z tego w całości się wywiązali. A kwoty troszkę wyciągnięte z kosmosu. Żadna głowa się nie posypała. Ani pół nawet :-)
                                      Pozdrawiam,
                                      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

kropeck, ja sie opieram na źródłach medialnych fakt nie wypieram sie tego

Komentarz

• soszek81
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1245

A ja bym proponował potwierdzić realność prezentowania ASO Korczyk przez osobę (kobietę) ukrywającą się pod pseudonimem radca_prawny

Skan/PDF pisma o treści:

"ASO Korczyk wynajmuje radcę prawnego, Panią xxxx zzzz do reprezentowania i obrony jego imienia jako ASO Skoda na forum.octaviaclub.pl (w skrócie OCP) gdzie założy konto pod nickiem radca_prawny i w ten sposób będzie prowadzić w moim imieniu dialog (monolog?) jakie to moje ASO jest super."

Mi to wystarczy, pozostałym chyba też, prawda? Bo póki co to można domniemywać iż jakiś żartowniś/dowcipnisia podszywa się pod broniącego ASO Korczyk radcę prawnego aby w ten makiaweliczny (chyba poprawnie napisałem) sposób jeszcze bardziej zniechęcać forumowiczów do ww ASO.
                                          Dziękuję - idę spać
                                          Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                          Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• czesio73
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 64

Państwa wypowiedzi świadczą tylko o tym , ze niedokładnie przeczytaliście umieszoną przeze mnie informację lub po prostu jej nie zrozumieliście…
                                            Nie jest Pan/Pani :?: jedynym prawnikiem na tym forum :wink:
                                            Zamieszczone przez soszek81
                                            A ja bym proponował potwierdzić realność prezentowania ASO Korczyk przez osobę
                                            Całkowicie zgadzam się z przedmówcą
                                            Mając to na uwadze, dziwnym wydaje mi się podejście radca_prawny do zagadnienia.
                                            I tak :
                                            1) radca prawny nie jest osobą anonimową - skoro już ta osoba się nim mieni - to powinna podać swoje imię i nazwisko (chyba, że są inne standardy etyczne w Bielsku-Białej)
                                            Mamy wtedy szansę sprawdzenie czy ta osoba jest w ogóle radcą prawnym
                                            2) powinna okazać pełnomocnictwo, skoro twierdzi, że reprezentuje ASO Korczyk

Mając na uwadze pseudoprawniczy bełkot który wypisuje na tym forum, śmiem twierdzić, że osoba ta nie jest radcą prawnym, a jedynie np. pracownikiem spółki oddelegowanym do tej sprawy.
                                            Wypowiedzi o ustaleniu personaliów osób piszących na forum itp. to nawet nie chcę się komentować - żenada :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech (już widzę to zaangażowanie organów ścigania w tę sprawę :lol: :lol: )

Komentarz

• dwaoka
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 927

Zamieszczone przez czesio73
                                              Wypowiedzi o ustaleniu personaliów osób piszących na forum itp. to nawet nie chcę się komentować - żenada :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech (już widzę to zaangażowanie organów ścigania w tę sprawę :lol: :lol: )
                                              teraz takie czasy, że studentów gania ABW :nono
                                              bkc+dsg

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Dajcie spokój. To ASO strzeliło sobie kolejnego gola do własnej bramki Po takiej wypowiedzi, przedstawiciela tej firmy czuję po prostu wieeeeelki niesmak w stosunku do tego ASO !! Choć nie jestem z B-Białej, to nawet gdybym tam przebywał i nie daj Boże zepsuła by mi się Skoda NIDGY nie skorzystam z tego ASO.
                                                W mojej ocenie ktoś w tym ASO chyba zapomniał dla kogo i po co oni istnieją
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 6626
                                                  • Volkswagen
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Big
                                                  dokładnie! Jeszcze trochę i "obudzą się z ręką w nocniku" ...
                                                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• pandzik
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2254
                                                    • Seat

Zamieszczone przez Big
                                                    Istnieją w jednym celu, aby pomnażać majątek właściciela. Czy w ten sposób im sie to uda? Trudno być dobrej myśli... :P

Komentarz

Pracuję...